2017. szeptember 10., vasárnap

Pizza egészségesen

Egyre több helyen lehet már találni pizza tészta alapreceptet, ahol a liszt helyett karfiolt, vagy valami más zöldséget használnak csökkentve a kalória-; de megtartva az élvezeti értéket. Én a jelenlegi nagy kedvenc 160 grammos szénhidrát diéta könyvből hoztam egy minimálisan átdolgozott receptet. Valószínűleg Olaszországban ebből inkvizíció/rögtön ítélő bíróság szuperkombó lenne, de a recept hazai közönségen már tesztelve, és az empíria azt mutatja, hogy tökéletes eredmény születik ha a lisztet jelen esetben aprított kelkáposztára cseréljük.

Tésztagyúrás helyett:

20 dkg kelkáposzta késes aprítóban finomra vágva
8 dkg teljes kiőrlésű kenyérmorzsa (dm-ben kapható)
2 tojás
10 dkg reszelt parmezán
3 dl sűrített paradicsom
10 dkg mozzarella felszeletelve
10 dkg kolbász felkarikázva 
4 szelet feketeerdő sonka
1 nagy marék rukkola megmosva, szárítva
1 nagy gerezd finomra zúzott fokhagyma 
2 tk oregánó
só, frissen őrölt bors

A sütőt 250 fokra előmelegítjük. Keverjük össze a tészta alaphoz a darált kelkáposztát, kenyérmorzsát, parmezánt, tojást, 1 tk oregánót míg homogén masszát nem kapunk. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A "tésztát" osszuk 4 cipóba, és lapogassuk el tenyérrel, nagyjából  1 cm magas koronggá. 12-15 perc alatt elősütjük a sütőben.

 A sűrített paradicsomot keverjük el a fokhagymával, oregánóval, frissen őrölt borssal, pici sóval. 

Az elősütött lapokat kenjük meg a paradicsomszósszal, és tegyük rá a feltétet. én kettő kolbászosat és kettő sonkásat készítettem. Tegyük vissza a sütőbe 5-8 percre míg a sajt hólyagosra olvad. A rukkolát a legvégén tegyük rá a sonkás pizzára frissen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...