2017. május 7., vasárnap

Vegán zöldségfasírt guacamoléval

Semmi ellentmodás nincs abban, hogy múlt hétvégén kelt tészta maratont tartottam, most meg nekiállok tisztítókúrázni. Ez egy tipikus A igaz B igaz, és még összefüggés is van, hisz aki sok kelt tésztát eszik, az magára vessen...már ha fel bír emelni:)
Szívesen mondanám, hogy a bikini szezon közeledtével, de ez max egy középszerű angolszász nyárnak íllik be némi, na jó sok jó indulattal. Mert hol esik az eső, hol esik az eső, hol csak felhő van, és a sormintát azért néha megtöri a napsütés is, azért legyünk igazságosak. Még azért így is jó, ha előrelátó az ember lánya, mert üvegházhatás, meg felborult klíma, így bármikor ránk törhet a nyár, szóval tisztítókurára fel.

Bikinivásárlás előtt:

2 közepes édesburgonya felkockázva, megfőzve
1 konzerv csicseriborsó
20 dkg főtt quinoa
15 dkg brokkoli (csak a rózsák apróra vágva)
1 csokor koriander apróra vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 ek apróra vágott vöröshagyma
5 dkg napraforgómag
2 ek kókuszolaj
1 kk római kömény
1 kk őrölt koriander
0,5 kk cayane bors
1 kk só
1 ek chia mag
A chia magot áztassuk be 3 ek vízbe, míg a vizet felszívja. Öntsük a burgonyát és a csicseriborsót egy nagy tálba, és villával törjük össze pürévé.

Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és gyúrjuk össze homogén masszává, majd formázzunk belőle 6 pogácsát és tegyük be a hűtőbe 1 órára, vagy akár egy estére. 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és 45 perc alatt süssük készre a zöldségfasírtokat. Félidőben forgassuk meg, hogy mindkét oldala alaposan megpiruljon.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...