2017. május 20., szombat

Édesburgonya vegyes káposztasalátával - Vegán

Hát ez a bevezető nem lesz annyira vicces, mert a ma délelőtti smoothie pirított magvak kombó annyira nem dobta meg a vércukromat, hogy az agyamba is jusson energia, meg mint Gombóc Artúr is megmondta az agynak szénhidrát kell a működéshez, és vele ki merne vitatakozni?! Na ugye. Nem véletlen, hogy ő jut eszembe a mai táp után. Azt hiszem a tízoraimat a fressnapfba is beszerezhettem volna, ha alaposabban szétnézek a madáreleség/magkeverékek feliratok között. Na most már elég kedvet csináltam a mai ebédemhez, ami egyébként nagyon finom, de tényleg. Arra számítsatok, hogy ez is egy vegán fogás, ráadásul tisztítókúrás, így elég natúr ízek vannak benne, de a tisztítókúra 14. napjának magasságában higyjétek el, hogy ezt nagyra lehet értékelni.

Panaszáradat helyett (2 adag):
2 db közepes édesburgonya
20 dkg fodros kel vékonyan fellaskázva és falatyani darabokra vágva
20 dkg vörös káposzta vékonyan fellaskázva és falatyani darabokra vágva
1 nagy sárgarépa lereszelve
1 avokádó felkockázva
2 ek tökmag
2 ek napraforgómag
1/2 citrom leve
4 ek dijoni mustár
2 ek extra szűz olívaolaj
só ízlés szerint

Az édesburgonya héját dörzsi szivaccsal ,folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk, szárazra töröljük, és villával megszurkáljuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és az egész krumplikat ráhelyezzük. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt késszre sütjük.

Eközben összekeverjük a saláta hozzávalóit, megszórjuk a magokkal (napraforgó-, tökmag), és összerázzuk az öntetet.

Mikor a krumpli megsült, kivesszük, félretesszük  picit hűlni, majd leszedjük a héját. A salátán eloszlatjuk az öntetet, és alaposan összekeverjük, hogy midnenhol befedje. A félbevágott krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...