2017. március 4., szombat

Almás zellerkrém

A termelői piacok abszolút gyengéim. Általában nehezen állom meg, hogy ne vásároljam fel az áruállomány egy tekintélyes részét, így nagy szerencsém volt, hogy a környéken pont zárás előtt fedeztünk fel egy termelői piacot, így csak a kitartó szendvicskrém árustól tudtam egy kisebb adag zellerkrémet vásárolni. A mártogatósok is nagy kedvenceim, és bevallom felébredt bennem a versenyszellem, illetve az árus által kínált zellerkrém nekem túl natúr volt, gondoltam felturbózom egy kicsit. Egész kivételesen megálltam, hogy fokhagymát tegyek bele, ami nagy szó nálam, mert az ételek többsége nálam vámpírbiztos...Ja, a bal felső sarkot kell figyelni, a répahasábok és angol zeller társaságában.
 
Vigyázz, kész...:
20 dkg zeller felkockázva
2 szál angolzeller felkarikázva
1 alma, távolítsuk el a magházát és kockázzuk fel
1/2 szerecsendió
20 dkg natúr vajkrém
1 csokor petrezselyem felaprítva
Só, bors ízlés szerint
2 marék dió megpirítva, felaprítva
 
Egy kis lábosban felteszünk vizet a zöldségekkel, és közepes lángon felforraljuk. Mikor a gumós zellerkockák megpuhultak (kb. 20 p), levesszük az edényt a tűzről és leöntjük a zöldség-gyümölcs kockákról a vizet. Egy magas falú tálban összeturmixoljuk a zellert, almát a vajrkémmel. Ráreszeljük a szerecsendiót, sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük, és belekeverjük az aprított diót. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém. Zöldséghasábokkal, pirítóssal fogyasztjuk. Az ilyen krémekben az az igazán fantasztikus, hogy akár tésztára téve, öntetként is megállja a helyét. Ebben az esetben én ezt a krémet csirkemellcsíkokkal dúsítanám, és valószínűleg kapna még egy kis füstölt sajtot is. Kész is a zellerkrém reinkarnáció.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...