2015. január 18., vasárnap

Dupla bundáskenyér dupla élvezet

A bundáskenyér lássuk be, hogy már önmagában is nagyon jó ötlet hétvégére, így szerintem nem kell magyaráznom, hogy mennyire jó, ha egy alapból jó dolgot megkétszerezünk és egy kis sonkával és mozzarellával még finomhangoljuk. Alapvetően imádok reggelizni és szeretem megadni a módját, bár hétköznapokon én inkább az alvást választom, mint a bőséges reggelit, de cserébe hétvégén pótolhatom a kimaradtakat és órákig ücsöröghetek egy pohár forró kávéval pizsamában a reggeli romjai felett. Már ez felemelő érzés hmmmm....

Fogmosás előtt (2 személyre): 
 
6 szelet szikkadt kenyér
3 tojás
1 púpos ek oregáno
15 dkg füstölt mozzarella
3 szelet feketeerdő sonka
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
só, frissen örölt bors
 4-5 ek olívaolaj (kb fél újnyi vastagon a serpenyőben)

1,5 gerezd fokhagymát finomra zúzunk, a maradékot vékonyan felszeleteljük. 3 kenyérszeletet magunk elé helyezünk és elosztjuk rajta a fokhagymaszeleteket, majd ráfektetünk 1-1 szelet sonkát és beborítjuk a mozzarellával. Ezután minden kenyérszeletet befedünk a párjával és alaposan összenyomkodjuk őket, hogy ne essenek szét. A tojást habosra felverjük az oregánó harmadával, és sóval borssal fűszerezzük. A sandwicheket belehelyezzük a tojásba és hagyjuk, hogy megszívják magukat a tojással, majd megfordítjuk és egy konyhai törlőpapírral borított tányérra félretesszük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd közepes lángon oldalanként 2-3 perc alatt kisütjük a bundás sandwicheket, és konyhai törlőkendőre téve leitatjuk róla a felesleges olajat. Eközben a tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, csapott ek oregánóval, frissen őrölt borssal, és sóval ízesítjük. Ezzel a szósszal még finomabb lesz a bundáskenyerünk.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...