2012. március 24., szombat

Édes savanyú csirke

Általában hétköznapokon fordul elő velem, hogy csak rohanós vacsira futja az energiámból, és a kanapéra telepedve kínait eszem csak úgy dobozból, ha már egy zsúfolt napon vagyok túl mégiscsak meg kell adni a módját...szerintem az ilyen estéknek is nagyon bensőséges hangulata tud lenni. Legalábbis nálam időről időre előfordul, hogy a kanapén összekuporodva, egy jó sorozatot nézve valamilyen fast food mellett döntök. Lehet, hogy csak a rosszalkodás miatt olyan jó ez a kombináció, bár a most következő étel szerintem asztalnál, kananapénál, jó, vagy közepes sorozatot nézve, beszélgetés közben, szóval bármilyen körülmény mellett elképesztően finom!

2 db sárgarépa vékonyan felkarikázva
1 kimagozott chili paprika felszeletelve
1 db csípős zöld paprika vékonyan felkarikázva
1 db piros paprika gyufaszál vékony hasábokra vágva
1 konzerv ananász (kb 35 dkg) a konzerv leve is kell
1 fej finomra vágott fehér hagyma
50 dkg csirkemell filé vékonyan felcsíkozva
1 konzerv kukorica
2-2 ek ketchup, fehérborecet
1-1 ek liszt, étkezési keményítő
olaj
rizs

Egy wokban felforrósított olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd pár perc alatt fehérre sütöm a csirkét. Hozzáadom a zöldségeket (kivéve a kukoricát, ananászt) és tovább pirítom 5-8 percig, hogy a zöldségek roppanósan puhák maradjanak. Az ananászlevet csomómentesen kikeverem az étkezési keményítő, liszt, ketchup keverékével. A wokba öntöm a lecsepegtetett kukoricát, és feldarabolt ananászt, hozzáadom az ananászlevet és 2 percig forralom, majd a tüzet alacsony fokozatra állítva további 2 percig hagyom, hogy a mártás összesűrűsödjön. Rizzsel tálalom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...